Субота, 18.05.2024, 08:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Зелений туризм в Україні

Агротуризм » 2010 » Липень » 18 » Тури історії природи - ще один вид екотуризму
13:55
Тури історії природи - ще один вид екотуризму
Тури історії природи - це подорожі, пов'язані з пізнанням навколишньої природи і місцевої культури. Як правило, такі тури представляють собою сукупність навчальних, науково-популярних та тематичних екскурсій, що пролягають по спеціально обладнаних екологічним стежках. Сюди ж відносяться походи школярів, в ході яких з викладачем, гідом проводяться екскурсії і бесіди про природу.

печера - в Гермаківці - тур з історії природи
Цей вид екотуризму особливо популярний в Німеччині, тому його ще називають «німецькою моделлю розвитку екотуризму». Це екотуризм поза межами, особливо охоронюваних природних територій і акваторій, до цього типу турів можна віднести дуже широкий спектр видів екологічно орієнтованого туризму, починаючи від агротуризму і аж до круїзу на комфортабельному лайнері, цю групу екотурів можна віднести до «німецької» чи до «західноєвропейської» моделі.

«Західноєвропейська» модель екотуризму має більш широкий зміст. Вона грунтується на розвитку форм екотуризму в культурному ландшафті і робить акцент на принципах сталого розвитку туризму, на збереження тих природних ресурсів, які ще залишилися в Європі. Тут приділено увагу, в тому числі, таким властивостям екотуризму як турбота про соціальне, культурне й економічне благополуччя місцевого населення.

В Україні є великий потенціал для розвитку цієї моделі. У нас є багато місьць, де можна проводити тури історії природи. Унікальна природа Карпат, Поділля, Полісся, Криму... Кожен наш решіон має величезні незадіяні ресурси.
Переглядів: 1289 | Додав: jara | Теги: екотуризм, історія, природа, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Туристичний портал
Довідка туристу
Пошук
Опитування
Як ви подорожуєте?
Всього відповідей: 33
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0